ویراستاری محتوایی

همانطور که در مطلب ویراستاری چیست شما را با انواع ویرایش آشنا کردیم.در این مطلب قصد داریم درباره شاخه دیگری از ویرایش مطلب که به ویراستاری محتوایی معروف است آشنا کنیم. همچنین شما با آموزش رفرنس نویسی و منبع نویسی با برنامه و نرم افزار اندنوت آشنا می گردید. کاربردهای مهم آن در ویراستاری محتوایی را خواهید آموخت.

تعریف کلی

در مطالب گذشته گفتیم این نوع ویراستاری به بررسی محتوای متن به صورت تخصصی تر می پردازد. از جمله مواردی که به این اهم اتلاق می گردد می توان به این موضوعات اشاره نمود:

  1. مفاهیم ساختار
  2. منطق
  3. ارجاعات یک پایان نامه

خب هدف این بخش نیز همانند وظیفه آن تخصصی تر و عمیق تر است. در حقیقت می توان عنوان کرد که مخاطب مورد هدف در این بخش تنها خوانندگان مقاله علمی یا پایان نامه مورد نظر نیستند. بنابراین بایستی طیف عمیق تری را نیز به این جمع افزود. که شامل :

  1. داوران مطالب علمی
  2. اساتید دانشگاه
  3. دیگر پژوهشگران در زمینه تخصصی شماست

اضافه کردن مفاهیم دقیق و کاربردی در بطن

شما باید اطمینان حاصل نمایید که مطالب شما در از لحاظ این نوع ویرایش به صورت کاملا شفاف، دقیق و کامل بیان شده باشد. شما باید از اصطلاحات ناشناس و گزاف و پیچیده یا گنگ خودداری کنید.

ما تخصصی تر در این زمینه مقاله ای را برای شما بیان کرده ایم. که لینک آن را در زیر برای شما به اشتراک گذاشته ایم:

ساختار یک متن با استاندارد ویراستاری محتوایی

باید مطمئن شوید که از نظر ساختمان و ساختار نوشتن مقاله شما منطبق با استاندارد های نشریه ای است. نشریه ای که قصد ارسال به آن را دارید. البته این کار در همه موارد نوشتن پایان نامه الزامی ندارد. به هر حال شما بر اساس مشاوره اساتید راهنما اقدام به انجام این بخش کنید.

برای این کار شما می بایست نکات زیر را رعایت کنید:

  • شما باید قسمت های مختلف مقاله تان را به صورت منظم، همبسته و منسجم چیده کنید.
  • شما باید از استفاده از اصطلاحات نامشخص، پیچیده یا گنگ خودداری کنید.
  • نوشته شما باید بدون هرگونه ابهام، تضاد یا خطای منطقی باشد .

همچنین در زیر ما برای شما چند مقاله مرتبط دیگر با این موضوع را گرد آوری نموده ایم. که شما می توانید از آنها برای یادگیری بیشتر این مفهوم استفاده نمایید:

  1. ویراستاری ساختاری یک توضیح کلی درباره ویراستاری ساختاری و روش های کسب در آمد از آن _ آکادمی الیاس حسینی
  2. اصول ویراستاری متن فارسی — ۲۰ نکته و اصل که باید بدانید – وب سایت فرادرس (جهت یادگیری بیشتر در زمینه اصول ویراستاری ادبی)
  3. ویراستاری انواع نوشته‌‏ به‌همراه شرح تفاوت‌ها – وب سایت ترجمیک (جهت یادگیری بیشتر در زمینه اصول ویراستاری ادبی).

شیوه های منطقی

در رعایت این قسمت شما بایستی بسیار توجه کنید که منطق های مقاله تان قابل دنبال کردن و قابل قبول است. شما باید استدلال های خود را به صورت قوی، روشن و قابل اثبات ارائه کنید. استفاده از فرضیات غیر استاندارد و نامعقول، نتایج نامعتبر یا استنباط های نادرست خود داری کنید.

مطلبی در راستای این مطلب یافت شد. حتما بخوانید.  دانلود نرم افزار اندنوت + ویدیوی نصب

ارجاعات مقاله

باید اطمینان حاصل کنید که ارجاعات مقاله تان به صورت صحیح، دقیق و کامل ذکر شده اند. شما باید منابع مورد استفاده خود را به صورت علمی و با رعایت حق تکثیر نشان دهید. منبع نویسی یک مفهوم سردرگم کننده است به خصوص برای پژوهشگران. به مثالی که در تصویر زیر آورده می شود توجه نمایید. که توسط یکی از دانشجویانی که برای سفارش آموزش ویراستاری خود با بنده تماس گرفته بود ایجاد شده بود.

مثالی از منبع نویسی نادرست در ویراستاری محتوایی و  آموزش رفرنس نویسی و منبع نویسی با برنامه و نرم افزار اندنوت

همانطور که در تصویر مشاهده می نمایید. منابع پژوهش نگاشته شده اما از اصول منبع نویسی خبری نیست. پرسش: حال چه باید کرد ؟

پیشنهاد منحصر به فرد ما

پاسخ : بنابر این برای جلوگیری از به کار گیری منابع غیر معتبر، منسوخ یا نامربوط. باید از منبع نویسی با نرم افزار اندنوت به روشی کاملا اصولی استفاده شود.

همچنین ما یک دوره ویدیویی در این راستا برای شما تدارک دیده ایم.این دوره که آموزش رفرنس نویسی و منبع نویسی با برنامه و نرم افزار اندنوت می باشد. حاصل ۱۷ سال تجربه شخصی مدرس آکادمی یعنی الیاس حسینی می باشد. با آموزش نرم افزار اندنوت شما قادر می گردید با یادگیری ترفند های بسیار کاربردی از یک ویراستار معمولی به یک ویراستار حرفه ای بدل گردید.

جمع بندی کلی

به خاطر داشته باشید که در ویراستاری محتوایی شما می توانید به روش های دلخواه پیش بروید و هیچ ضرری هم نخواهید کرد ولو اینکه تجربه های بیشتری نیز گاها تجربه خواهید نمود، در این مقاله تلاش ما آن است تا تجربیات ۱۷ ساله خود را با شما به اشتراک بگذاریم.

امیدوارم مورد استفاده شما قرار گیرد. و بتوانید از آن برای ویراستاری مقالات علمی و پایان نامه خود استفاده کنید، ممنون از حسن توجه شما.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *