ویرایش محتوا و ایجاد ویرایش بر روی یک نوشته (زمان مطالعه ۸ دقیقه)

با نوشتن هرگونه نگارشی در نهایت شما باید به ویرایش آن نیز بپردازید این دو جزء جدانشدنی از یکدیگرند. حال چه در حال کار بر روی ویرایش علمی و محتوایی باشید یا چه محتوای خود را در رسانه های اجتماعی به اشتراک بگذارید، به هر حال وارد چالش جذاب ویرایش محتوا خواهید گردید. چرا ؟ زیرا امروزه تمامی افراد به دنبال کیفیت هستند، پس مسلما فرایند ویرایش محتوا باعث افزایش کیفیت مطالب شما هم به عنوان یک نویسنده یا مترجم کتاب، هم به عنوان یک وبلاگر و یا به عنوان یک معرف برند یا محصول خواهد شد، شاید باورتان نشود اما این حقیقت است و طبق بررسی وبسایت تخصصی تولید محتوای گدرکانتنت این کار تضمین می کند که پیش نویس های شما به خوبی نوشته شده، برای جستجو بهینه شده و با صدای برند شما سازگار است.

ویرایش محتوا تصویر شاخص

کمربند های خود را ببندید دوستان! زمان حرکت به سوی آموزش ویرایش محتوا است، ما با افتخار شما را راهنمایی خواهیم کرد :

ویرایش محتوا چیست و چرا مهم است؟

ویرایش علمی و محتوایی که امروزه به ویراستاری توسعه ای نیز معروف می باشد، همانطور که از اسم آن هویداست محتویات را از سیطره نگارش، خوانایی و آسان بودن در درک بررسی می کند.
شما ویرایش می کنید تا محتویات را به استاندارد ترین شکل خودش نزدیک سازید زیرا در دنیای پر از مشغله امروزی متاسفانه مردم حوصله خواندن جملات قصار را ندارند.

به خصوص در کشور رو به توسعه ای همانند ایران که مردم زمان زیادی را صرف فعالیت های اقتصادی خودشان می کنند این در مورد اصول کلی نگارش و ویرایش متون (اعم از پایان نامه، کتاب، مقاله های اس ای و …) می باشد اما اکیدا بخاطر داشته باشید که این مورد شامل انتخاب صحیح ترین و درست ترین شکل واژگان و سطوری که شما را مطمئن می سازد تا باعث انعکاس صدای برندتان شوید هم خواهد شد. همچنین با دیجیتالی شدن بسیار سریع کشور ایران این مورد باعث انجام بهینه سازی موتورهای جستجو در صفحه سئو نیز می شود.

تفاوت آن با سایر انواع ویرایش ها


ویرایش علمی و محتوایی تنها یکی از چندین نوع ویرایش است. سایر آنها عبارتند از :

  • ویرایش خط که شامل بررسی خط به خط محتواست. هدف بررسی پیام محتوا به گونه موثر است و بدین گونه عمل می کند که جملات گیج کننده ، کلمات کلیشه ای و مکرر را از نوشته حذف می کند
  • ویرایش کپی که از نظر فنی ویرایش محتوا را بررسی می کند. (این موارد شامل گرامر، املا، نقطه گذاری) است بدون ذکر فرمت، لحن و سبک، سازگاری واقعی و توصیفی.
  • تصحیح که همانطور که از اسم آن پیداست مخصوص اصول فنی نوشتار است. این شامل بررسی موشکافانه املا دستور ادبیات و زبان و علائم نگارشی دقیق است. علاوه بر این سازگاری و تعامل با خواننده را مورد بررسی قرار می دهد .
مطلبی در راستای این مطلب یافت شد. حتما بخوانید.  100 نمونه تقدیم به در پایان نامه

کمی برای شما سخت شد دوست عزیز ؟ نگران نباشید الیاس حسینی با افتخار اینجاست تا در این مسیر دشوار به شمار کمک کند؛ ما راه را برای شما آسان کرده ایم، با کلیک بر روی دکمه بازدید از دوره های آموزشی به صفحه دوره های آموزشی وبسایت انتقال یافته و شامل تخفیف خرید آموزش ویرایش پایان نامه خواهید شد. با تشکر الیاس حسینی

مهارت هایی که یک ویراستار محتوای خوب به آن نیاز دارد

  1. ارتباط کتبی : اکثریت ویراستاران این مهارت را به عنوان یک مهارت ضروری می دانند.
  2. تفکر خلاق : البته این مولفه ارزشمند است اما صرفا نمی تواند ضروری باشد .
  3. توجه به جزئیات : می توان به جرات گفت یکی از ضروی ترین مهارت های افراد در هر زمینه ای است.
  4. همکاری : ضروری است و باید روابط میان متون سازنده را پیدا کنید.
  5. مدیریت زمان : البته می توان گفت زمان مولفه ای بسیار بی رحم و ارزشمند است اما نمی توان گفت صرفا ضروی هم می تواند باشد شمشر زمان به مدیریت شما بستگی دارد.
  6. سازمان دهی : باید بدانید چگونه می توانید سازماندهی نمایید.
  7. ارتباط کلامی : باید از شیوه های ارتباط مثر استفاده کنید.
  8. تسلط بر نرم افزارهای ویرایش محتوا : البته مولفه ارزشمندی است اما برای همگان توصیه نمی گردد.

چهارچوب های ویرایش محتوا که متخصصان استفاده می کنند.

  1. جریان محتوا : یا به عبارت دیگر ساختار توالی پاراگراف هاست.
  2. عنوان های فرعی : مقاله که اطلاعاتی از مطالبی می دهد که افراد به دنبالش هستند.
  3. عنوان محتوا، پر اهمیت ترین موضوع برای هر نگارشی است و باید زمان معقولی را برای آن در نظر بگیرید. به خاطر داشته باشید که یک تیتر خوب در بر گیرنده همه چیز است.
  4. بررسی گرامر پایه : قبل از اینکه خواننده نگاه به محتوای شما بیندازد از نظر ارزش گرامری و لحن بیان آن را می سنجد.
  5. داستان محتوا! : به یاد داشته باشید که امروزه خواندن متاسفانه برای همه جذاب نیست پس به بعد داستانی موضوع بسیار دقت داشته باشید.
  6. بررسی واقعیت : دوستان همیشه واقعیت را بنوسید بعضا در برخی از انواع ویرایش علمی و محتوایی برخی از عزیزان به دلیل مشغله کاری بالا تراوشات ذهنی خود را مکاتبه می نماید پس پیش از نگارش محتویات نیازمند مطالعات حساب شده هستید.

۹ مرحله برای ویرایش پیش نویس ها برای خوانایی بیشتر و رتبه بندی آنها

مرحله اول : بدون هیچ تغییری مطالب را بخوانید.

پیش از قرار دادن قلم روی کاغذ یا انگشتتان روی صفحه کلید کامپیوتر یا آیپدتان بهتر است محتوا را تا انتها بخوانید اگر همان آغاز کار وارد ویرایش شوید به احتمال زیاد ویرایش محتوای بدی را انجام می دهید؛ با اینکار از مطالبی که بعدا در محتوا پوشش داده نمی شود مطلع می شوید.

مرحله دوم : ساختار جاری را مطالعه کنید از خود بپرسید.


آیا استدلال برای این ساختار کاربردیست ؟
آیا هر نکته بر روی آخرین نکته استوار است ؟
آیا دانش خوانندگان را به تدریج گسترش می دهد؟
آیا جابجایی بخش های درون محتوا درک اطلاعات را آسان تر می کند؟
آیا مخاطب با خواندن این مطلب قانع خواهد گردید یا خیر.

مرحله سوم : برای وضوح جملات را مرور کنید.

شامل ساختار جمله آوای جملات و شیوایی و رسایی، وضوح و خوانایی و درک مطلب، به خاطر داشته باشید که این تکنیک ممکن است باعث سردرگمی شما شود پس تا حد امکان از خواندن بیش از اندازه مطالب اجتناب کنید.

مطلبی در راستای این مطلب یافت شد. حتما بخوانید.  100 نمونه تقدیم به در پایان نامه

مرحله چهارم : مرجع ها را بررسی کنید

در این مرحله بررسی واقعیت را شروع کنید. اطمینان حاصل کنید که داده ها و اطلاعات شما معتبر و تازه هستند. همچنین اگر در این قسمت سردرگم هستید و احساس می کنید که کارتان با مشکل مواجه می شود می توانید دوره آموزشی اندنوت را تهیه کنید و شیوه ها و روش های کلی تعیین مرجع ها را فرا بگیرید.

مرحله پنجم: یک نوع قالب برای خوانایی

با انجام این کارهای می توانید خوانایی را بهبود دهید:

  • حذف و جایگزینی کلمات دشوار
  • تقسیم جلات بسیار بلند به چند جمله کوتاه
  • اطمینان از کوتاه و رسا بودن عناوین

مرحله ششم: تیتر و مقدمه را صیقل دهید

برای ترغیب خوانندگان به استفاده از محتوای خود بهتر است که از چند تیتر و کارکتر های خلاصه استفاده نمایند. به خاطر بسپارید انتخاب عنوان های مناسب از حیطه یک ویراستار نیست اما انتخاب چگونگی و نوع آن می تواند بسیار در این فرایند به شما کمک کند. و اگر شما خود نویسنده محتوا هستید آن هم مبحث مربوط به خود را دارد.

مرحله هفتم: اطمینان حاصل کنید که با عنوان شما سازگاری دارد

مهمترین مرحله اینجاست تجزیه و تحلیل و در صورت لزوم تغییر گزینه ها و بررسی مجدد. تا حد لزوم و اکتفا این کار را انجام دهید و از سردرگمی و محافظه کاری بیش از حد اجتناب نمایید.

مرحله هشتم: به نویسنده بازخورد بدهید

اگر دوره های آموزشی ما را تهیه نموده اید و می خواهید به عنوان ویراستار در زمینه ویرایش محتوا کار کنید یا اینکه خودتان نویسنده هستید حتما حتما به خاطر داشته باشید در این مرحله با نویسنده هم نظر شوید. در تغییراتی که ایجاد کرده اید شامل استندارد سازی های خود و حذفیات خود و غیره.

مرحله نهم: یک بار و برای آخرین بار آن را از ابتدا تا انتها مطاللعه نمایید.

هر ویرایشی را که نویسنده بر عهده شما می سپارد انجام دهید و تغییرات را نهایی کنید تا مطمئن شوید که هیچ خطایی رخ نداده است و همه چیز را در چک لیست ویرایش خود بررسی کرده اید. دوباره مراحل را تکرار کنید تا ضریب خطای خود را به صفر برسانید به خاطر داشته باشید که این کار باعث افزایش اعتبار شما می گردد.

نتیجه گیری

تولید محتوای با کیفیت به تنهایی کار یک نویسنده محتوا نیست. ویرایش حرفه ای می تواند هر قسمت از محتوا را بهبود بخشد و به رتبه بندی آن و ارائه ارزش بهتر به خوانندگان کمک کند. همچنین در این مقاله به بررسی نقش ویرایش حرفه ای در تولید محتوای با کیفیت پرداختیم.
نتایج نشان می دهد که ویرایش علمی و محتوایی باعث افزایش ارائه ارزش بالاتر به خوانندگان می شود. این پژوهش تاثیر مثبت ویرایش حرفه ای بر رابطه بین نویسنده محتوا و خواننده را نیز برجسته می کند.
از صرف وقت ارزشمندتان برای خواندن این مطلب بی نهایت سپاسگزارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *