ویراستاری نهایی یا final editing یکی از مراحل آخر ویرایش متون است که در آن ویراستار به بررسی نهایی متن از لحاظ فنی، سبکی، املایی و علائم نگارشی می پردازدو هدف از این مرحله این است ک متن را برای انتشار یا تحویل به مقصد نهایی آماده کند.
آنچه در ادامه این مطلب مطالعه خواهید نمود
تفاوت ویراستاری نهایی با سایر ویراستاری ها و تفهیم هدف
در پست های گوناون به توضیح درباره ویراستاری پرداختیم، در ابتدا قصد داریم تا موضع ذهنی شما را نسبت به ویراستاری با بیان تفاوت میان آنان التیام بخشیم.
همانطور که از اسم آن پیداست در ان نوع ویراستاری به بررسی پایانی متن از لحاظ فنی، سبکی، املایی و علائم نگارشی می پردازد. هدف از این مرحله این است که متن را برای انتشار یا تحویل به مقصد نهایی آماده کند.
در حالی که در مدل های دیگر ویرایش محتوا مانند ویرایش تکوینی و ویرایش فنی و ویرایش سبک به ترتیب به ساختار و نماد و ارقام و لحن آن می پردازند.
جزییات فعالیت های ویراستار در حین ویرایش
توجه به ساختار متن
ویراستار باید از اینکه متن دارای یک ساختار منطقی و موثر است اطمینان حاصل کند. این ساختار منطقی و موثر است یا خیر ؟
در این روش باید سه بخش اصلی یک نوشتار مورد توجه قرار گیرد :
- مقدمه
- بدنه
- پایان
اگر نمی دانید چگونه مقدمه و سرتیتر های مناسبی را ارائه دهید این مقاله تحت عنوان چگونه سرتیتر های خوب بنویسیم برای شما مناسب است.
ویرایش جملات
به عنوان یکی دیگر از جزییات فعالیت های ویراستار در حین ویراستاری نهایی، ویرایش جملات می تواند به شرح زیر باشد:
- بازبینی دستور زبان
- تغییر جملات پیچیده به ساده
- رعایت توالی زمان ها
بررسی املا و نکات فنی
این قسمت خود شامل موارد زیر می باشد :
- چک کردن املا
- بررسی علائم نگارشی
که هر کدام از این موارد را می توانید با استفاده از نرم افزار ورد به راحتی انجام دهید اگر نمی دانید چگونه و با چه ابزار و روش هایی می توانید این کار را انجام دهید از دوره های آموزشی الیاس حسینی دیدن فرمایید.
جمع بندی
ویراستاری یک دانش تخصصی است اما شما می توانید با رعایت نکات ساده و ابتدایی در کار و مسیر خود به یک فرد اثرگذار بدل گردید. نه تنها یک فرد اثر گذار بلکه به یک شاغل با فرصت شغلی مناسب در این کار می توانید بدل گردید.